Επιτέλους… ΠΑΟΚαρα!


Εκεί όπου οι ανταγωνιστές του σκόνταψαν, ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν άνεμος! Βγάζοντας ποιότητα και με τρομερή δίψα, πήρε το πρώτο διπλό της χρονιάς στην Ξάνθη (0-3).

Στα Πηγάδια της Ξάνθης, εκεί που παραδοσιακά δυσκολεύονται οι... μεγάλοι του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ βρήκε το πρώτο “διπλό” της σεζόν και έδειξε πως έχει σφυγμό και μακριά από την Τούμπα, σκορπίζοντας με τρία τέρματα (0-3) την “μάχιμη” Ξάνθη που το πάλεψε μέχρι τέλους.

Το αυτογκόλ του Πάμπλο Ντε Λούκας έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τους “ασπρόμαυρους”, οι οποίοι στο πιο ουσιαστικό τους παιχνίδι μακριά από την έδρα τους, βρήκαν δις το δρόμο προς τα δίχτυα με τους Μακ και Κρέσπο.

Στο 13′ ο Ελ Καντουρί πάτησε άσχημα και αποχώρησε τραυματίας, αφήνοντας την θέση του στον Μακ. Η πρώτη εκτίμηση για τον Μαροκίνο κάνει λόγο για θλάση στον οπίσθιο μηριαίο.

Τελικά βρήκε το πολύτιμο γκολ, με την τύχη να του χαμογελά ίσως για πρώτη φορά σε φετινό του εκτός έδρας παιχνίδι.

Ο ασταθής σήμερα Ζίφκοβιτς εκτίμησε λάθος την εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, βγήκε με την μπάλα να πέρασε από πάνω του και βρήκε πάνω στον Ντε Λούκας για το 0-1.

Μια ενέργεια του θετικότατου για ακόμα μια φορά, Λημνιού έφερε και το δεύτερο καθοριστικό γκολ. Στο 33′ έτρεξε την δεξιά πτέρυγα και γύρισε υπέροχα στον Μακ που από θέση μέσα και αριστερά του πέναλτι έγραψε με διπλή προσπάθεια το 0-2, επιστρέφοντας στα γκολ.

Λίγο πριν ο Πασχαλάκης, που άρπαξε από τα .. μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Λουτσέσκου, έκανε μια από τις αρκετές καλές επεμβάσεις του, στέλνοντας την δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μεχία στο δοκάρι και κόρνερ.

Η Ξάνθη μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πιέσει ψηλά και να μπει γρήγορα στην εξίσωση του παιχνιδιού.

Ωστόσο στις όποιες φάσεις της βρήκε απέναντι τον Πασχαλάκη, με τον ΠΑΟΚ να κλειδώνει στα μέσα της επανάληψης το παιχνίδι.

Μετά από ένα κόρνερ του Βιεϊρίνια ο Κρέσπο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, ο Ζίφκοβιτς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά την κεφαλιά του Ισπανού και έτσι γράφτηκε ο επίλογος του παιχνιδιού από το… 62′, αφού το μισάωρο που ακολουθούσε δεν έφτανε.

Έτσι ο ΠΑΟΚ ανέβηκε, έστω και προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας πίσω Ολυμπιακό και ΑΕΚ
Περισσότερα σε λίγο...

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos