Πήρε... κεφάλι με τον «συνήθη ύποπτο»!


Ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, αλλά φέτος στην Τούμπα επικρατεί... ο νόμος του Πρίγιοβιτς! Νέο γκολ ο Σέρβος, νέο τρίποντο (1-0) για τον «Δικέφαλο», που έπιασε κορυφή και περιμένει τα αποτελέσματα σε ΟΑΚΑ και Νέα Σμύρνη.


Ένα γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν αυτό που έδωσε στον ΠΑΟΚ το τρίποντο της νίκης, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Ο Σέρβος φορ σκόραρε με κεφαλιά στο 55′ (είχε και δοκάρι στο 45′) κι ο Δικέφαλος επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (όπως έγινε και με τον Παναιτωλικό πριν μια βδομάδα), στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Με κεκτημένη φόρα από την εμφάνισή του στο κύπελλο Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ, "έπνιξε" τον ΠΑΣ (αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα για τους Γιαννιώτες), στην (άδεια) Τούμπα, κέρδισε με 1-0, έχοντας και πάλι ως απόλυτο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Μάρκο Βελλίδη που μέχρι και το γκολ του Δικεφάλου, είχε κατεβάσει τα... ρολά, με τον ΠΑΟΚ να έχει και δοκάρι (πάλι με τον Πρίγιοβιτς).

All star ενδεκάδα από Λουτσέσκου
Με τους Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ζοζέ Μαουρίτσιο, Ομάρ Ελ Καντουρί και Κάρλος Ζαμπράνο να βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε τις διαθέσεις του απέναντι στον Γιάννη Πετράκη που για πολλοστή φορά δεν άλλαξε πλάνα και παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 3-5-2, έχοντας ως πρώτο και κύριο στόχο να περιορίσει τα επιθετικά ατού του Δικεφάλου, που η αλήθεια είναι πως ήταν πολλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Συντριπτική υπεροχή ΠΑΟΚ, αλλά 0-0 στο ημίχρονο
Παρόλα αυτά, μπορεί το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου να ήταν 0-0, όμως για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε πολλές φορές ο παράγοντας τύχη να είναι με την πλευρά του ΠΑΣ, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανώτερος, είχε συντριπτικά υπέρ του τα ποσοστά κατοχής της μπάλας (78%-22% έκλεισε το πρώτο μέρος) και δημιούργησε συνολικά εννιά τελικές έναντι μόλις μίας που έκαναν οι φιλοξενούμενοι.

Από νωρίς στο παιχνίδι οι "ασπρόμαυροι", ήταν ορμητικοί, έβγαζαν συνεργασίες τόσο από τον άξονα, όσο και από τη δεξιά πλευρά με κύριους εκφραστές τους Μάτος και Βιεϊρίνια, σε ένα ημίχρονο που το μοναδικό πράγμα που έλειψε από τον Δικέφαλο να είναι το γκολ.

Ο... χορός των χαμένων ευκαιριών ξεκίνησε στο 11' όταν οι Πρίγιοβιτς και Πέλκας έκρυψαν την μπάλα, με τον Σέρβο να "σπάει" την κατάλληλη στιγμή στον Ελ Καντουρί, όμως το πλασέ του αν και προ κενής εστίας δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Μαουρίτσιο να απειλήσει (δύο φορές) την εστία του Βελλίδη, αρχικά στο 25' το σουτ του έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Πέλκα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Βελλίδη, ενώ στο 38' το δυνατό σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδιωξε σε κόρνερ ο Ελληνας πορτιέρε.

Οσκαρ... ατυχίας και δοκάρια από Πρίγιοβιτς
Με την συμπλήρωση των 45' στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-0, όμως το δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ ήταν σύμμαχος του Βελλίδη, με την καταπληκτική κεφαλιά του Πρίγιοβιτς (σ.σ. μάλιστα ο Σέρβος έκανε πλήρη περιστροφή στον αέρα) να μην βρίσκει στόχο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πέλκας σημάδεψε ψηλά άουτ, κατόπιν και της πίεσης που του άσκησε ο Καρανίκας.

Ο ΠΑΣ που είχε ρίξει όλο το βάρος του στο αμυντικό κομμάτι, απείλησε μία φορά στο πρώτο μέρος με το σουτ του Κοζορώνη να αποκρούει με διπλή προσπάθεια ο Ρέι.

Η απόκρουση του αγώνα από Βελλίδη και η ρεβάνς του Πρίγιοβιτς
​Το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών για τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Βελλίδη στο 53' να πραγματοποιεί μία απίθανη διπλή απόκρουση σε σουτ του Πρίγιοβιτς από το ύψος του πέναλτι, όμως στο επόμενο λεπτό ο Σέρβος πήρε τη δική του... ρεβάνς για τις χαμένες ευκαιρίες του και πέτυχε το γκολ που λύτρωσε την ομάδα του, με τον Λέο Μάτος να πιστώνεται μία ακόμα ασίστ, αυτή τη φορά με κεφαλιά, ενώ ανάλογη ήταν και η εκτέλεση του Σέρβου που νίκησε τον Βελλίδη.

Το γκολ του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την κάκιστη εμφάνιση των παικτών του ΠΑΣ, ανάγκασε τον Γιάννη Πετράκη, να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του, με την είσοδο του Σολτάνι να φέρνει και την αλλαγή συστήματος (4-3-3), άμεσα ο Λουτσέσκου "απάντησε" σε αυτό με την είσοδο του "φρέσκου" Λημνιού και του Σάκχοφ, αντί των Πέλκα και Μαουρίτσιο που έτρεξαν πολύ στο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ του Πρίγιοβιτς, έριξε κάπως ταχύτητα, δεν έβγαλε φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν δίχως όμως αποτέλεσμα να φτάσουν κοντά στα καρέ του Ρέι, δίχως όμως ουδέποτε να καταφέρουν να βάλουν δύσκολα στον αργεντινό. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, ο ΠΑΟΚ πήρε μία ακόμα νίκη εντός έδρας (έχει το απόλυτο φέτος), υποχρεώνοντας τον ΠΑΣ στην πρώτη του ήττα και "σκαρφάσλωσε" προσωρινά στην 1η θέση του πρωταθλήματος!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Λέοβατς, Βαρέλα, Σαμπράνο, Μάτος, Τσίμιροτ, Μαυρίτσιο (67' Σάκχοφ), Πέλκας (65' Λημνιός), Βιεϊρίνια (74' Μακ), Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς (61' Σολτάνι), Λίλα, Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos