Ο Λουτσέσκου, το πρωτάθλημα και... η ΕΠΟ

Για το θέμα της απομάκρυνσης του Στανόγεβιτς μπορεί ο καθένας να έχει την άποψή του. Ένας προπονητής όπως είπε και η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που δεν είναι για το πρότζεκτ που έχει η ομάδα η οποία εγκαίρως τον απομάκρυνε. Μία λαϊκή παροιμία λέει το ''πάθημα γίνεται μάθημα''ή κάλιο αργά παρά ποτέ στην περίπτωση αυτή δεν ήταν αργά. Αργά θα ήταν εάν ο ΠΑΟΚ έμενε εκτός Ευρώπης και τότε έφευγε ο ''Σταν''. Εν πάση περιπτώσει ήρθε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, για τον οποίο προκύπτει το εξής ερώτημα: ''Γιατί τώρα και όχι πριν δύο μήνες;'' Αλλά είπαμε... ''Κάλιο αργά παρά ποτέ''.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ...  

Ένας προπονητής όπου είχε την Ξάνθη σωμένη χωρίς ''περιπέτειες'' στην χρόνια θητεία του στους ''Θρακιώτες''. Ένας άνθρωπος ''κακά τα ψέματα'' δεν είναι και ο πιο συμπαθητικός στον κόσμο γενικότερα αλλά και σε αυτόν του ΠΑΟΚ (θυμηθείτε τι είχε γίνει μετά το ΠΑΟΚ - Ξάνθη 0-0 πέρυσι). Ένας προπονητής που ζει τους αγώνες, συμμετέχει ενεργά από τον πάγκο, δεν σταματάει ποτέ. Το κυριότερο όμως είναι πως ξέρει να προσαρμόζεται, ξέρει ανάλογα με το υλικό που έχει να φτιάχνει το καλύτερο αποτέλεσμα. Όπως είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του χτες ''μου αρέσει να έχει η ομάδα μου την κατοχή'' και σε ποιον δεν αρέσει αλώστε; Στον ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να γίνει αυτό.

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ; 

Ο κυριότερος στόχος αυτήν την στιγμή σίγουρα είναι ο αποκλεισμός της Έστερσουντ και η είσοδος στους ομίλους του Europa League, με τον ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα να αναμένεται να περάσει τους ανταγωνιστικούς Σουηδούς. To ερώτημα είναι μπορεί ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα; Εδώ λοιπόν έχουμε πολλούς παράγοντες. Για να πάρεις το πρωτάθλημα σημαίνει πως θα είσαι καλύτερος και θα κυριαρχήσεις στα ντέρμπι και να ελέγχεις τον ρυθμό του αγώνα, μία ανάγκη αδήριτη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να παρθεί χαφ με τα στοιχεία που έχω κουράσει να γράφω ψηλός, όχι αργός (δεν λέω γρήγορος αλλά όχι σαν τον Σάκχοφ), καλός στο ψηλό παιχνίδι και το κυριότερο να ξέρει να περνάει την μπάλα από την αμυντική γραμμή στην επιθετική με άνεση. Παίχτης από τον οποίο θα βοηθηθεί πάρα πολύ ο ''παλιομοδίτικος'' επιτελικός μέσος αλλά πάρα πολύ ξεχωριστός Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο ΠΑΟΚ με την έλευση Λουτσέσκου (που θεωρεί αρχή το να είσαι πλήρης σε ποσότητα και ποιότητα στο κέντρο) θα πάρει δύο τέτοιους. Όπως όλα δείχνουν αυτοί θα είναι οι Ελ Καντουρί και Τόρες. Διότι καλος ο Κάνιας με τον Τσίμιροτ αλλά... Οι ''ασπρόμαυροι'' χρειάζονται και έναν κεντρικό αμυντικό - ηγέτη δίπλα από τον Κρέσπο. Η αλήθεια να λέγεται ο Βαρέλα όταν η ομάδα παίζει ψηλά (πράγμα που είναι αναγκασμένη να κάνει στο 70% των αγώνων σε μία χρονιά), στους μεγάλους χώρους είναι ''μπελάς''. Επομένως τα χαφ, ένας στόπερ ηγέτης και αν μπορέσει να έρθει και ο διακαής πόθος όλων μας ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, έχει καλώς.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ... Η ΕΠΟ 

Η αλήθεια να λέγεται για να πάρεις πρωτάθλημα στην Ελλάδα πρέπει να είσαι παρασκηνιακά δυνατός και όπου δυνατός όταν δεν είσαι καλός να κερδίζεις με βοήθεια. Όλα έδειχναν μέχρι πρότινος ότι ο Γραμμένος το κυρίου Σαββίδη ''παίζει μόνος'' αλλά τελικά όλα δείχνουν πως το πράγμα περιπλέκεται με το θέμα να ξεκαθαρίζει τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως κακά τα ψέματα το πρωτάθλημα θέλει και παρασκήνιο και όπου παρασκήνιο καλές διαιτησίες.
  

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Χρήστος Δαϊρετζής